تلفن هوشمند(بهانگلیسی:Smartphone) به گونه ای ازتلفن همراهگفته می شود که توانایی های پیشرفته تر و قدرت محاسبات بیشتری نسب به <<فیچر فون>> ارائه می دهد.

این گوشی ها دارای قابلیت های خاص و کاربردهایی نظیرکامپیوترهای شخصی(PC) هستند. اما نمی توانند به قدرت کامپیوترها کار کنند. بیشتر گوشی های هوشمند دارای دوربین هستند و قابلیت هایی مثل اتصال به اینترنت را نیز دارند.

گوشی های هوشمند به خاطر این که کوچک وقابل حملهستند می توان در همه جا از آن ها استفاده کرد و کارهای روزمره خود با آن ها انجام داد.

یکی از خصوصیات مهم این گوشی ها امکان نصب برنامه های پیشرفته پردازشی و گرافیکی و اتصال روی آنهاست، ولی در گوشی هایفیچر فون،نرم افزارهاو برنامه های خاصی توسط سازندگان از قبل نصب شده و فقط از طریق سازنده یا اپراتورها قابلیت ارتقاء دارند.

این گوشی های هوشمند دارای برخی رابط های اضافه مثل QWERTY،صفحه نمایش لمسییا حتی دسترسی مطمئن به ایمیل (همان طور که درBlack Berryهم وجود دارد) هستند.

بنابراین تفاوت های مهم گوشی های هوشمند و گوشی هایفیچر فونمی تواند در زمینه قیمت و قابلیت های سطح بالای این گوشی ها باشد. مثلاً گوشی های هوشمند ۲۰۰۷ همگی دارای پشتیبانی کامل و پیشرفته ایمیل هستند.

امروزه بیشتر موبایل ها برخی از برنامه های ساده PDA مثل دفترچه تلفن، تقویم و لیست وظایف را دارا هستند، البته گوشی هایی که دارای پلات فرم های BREW یا Java ME اجازه نصب کردن برخی برنامه های جانبی را می دهند، اما این گوشی ها در زمره گوشی های هوشمند قرار نمی گیرد.

در حال حاضر گوشی های زیادی از نوع BREW هستند که قابلیت و کارایی PDAها را دارند، همچنین توانایی اجرای برنامه هایی که توسط شرکت های نرم افزاری دیگر تولید شده اند یا اصطلاحاً برنامه های third - party داشته و دارایصفحه نمایش هایبزرگ ۳۲۰*۲۴۰ پیکسل هستند، اما نمی توان آن ها را smart phone نامید.

تاریخچه

ایده و سیم هایی که تلفن و محاسبه ها را یکدیگر تلفیق می کنند نخستین بار در سال ۱۹۷۱ به ذهن تئودور جی پراسکواک رسیده و در سال ۱۹۷۳ به ثبت رسید و در آغاز ۱۹۹۳ به بازار فروش عرضه شد. او نخستین کسی بود که مفهوم هوش،پردازش دادهو صفحه های نمایشی دیواری را در تلفن های همراه معرفی کرد که سرانجام به تلفن های هوشمند انجامید. در سال ۱۹۷۱، پراسکواک که در شرکت بوینگ در هانتسویل درایالت آلاباماکار می کرد یک فرستنده و گیرندهٔ دارای راه های اضافی ارتباطی با وسایلی که در دوردست هستند معرفی کرد اما این وسیله اپلیکیشن های هدف کلی پی دی آ موجود در یک وسیلهٔ برون سیم نمونه تلفن های هوشمند را دارا نبود. این وسایل درشرکت تلفندر لیسبورگ در ایالت آلاباما نصب شده و به وسیلهٔ دیگر از شرکت های تلفن معرفی شوند. مدل های اولیه و تاریخی هم چنان در تصرف پراسکواک می باشند.

پیشگامان

نخستین تلفن همراه برای تلفیق با ویژگی های پی دی آ، یک نمونه اولیهآی بی امبود که در سال ۱۹۹۲ ساخته شد و همان سال در نمایش تجاری صنعت کامپیوتر اوام دی ایایکس معرفی شد. یک مدل بهبود یافته از آن محصول در سال ۱۹۹۴ توسط بل سالت تحت عنوان سیمون پرسنال کامینیکتور به مصرف کنندگان عرضه شد. سیمون اولین تلفن همراه بود که می توان از آن به عنوان یک تلفن هوشمند یاد کرد. البته این وسیله در سال ۱۹۹۴ یک تلفن هوشمند خوانده نمی شد. علاوه بر توانایی آن در ایجاد و دریافت تماس های تلفن های همراه سیمون قادر به ارسال و دریافت فکس ها و ایمیل ها بوده و شامل اپلیکیشن های دیگری مانند دفترچه آدرس، تقویم، زمانبندی ملاقات ها،ماشین حساب،ساعت جهانیو یک نوت پد در صفحه نمایش لمسی خود بود.

سیمون اولین تلفن هوشمندی بود که با ویژگی های یک پی دی آ ترکیب شد. عبارت <<اسمارت فون>> در سال ۱۹۹۵ برای توصیف یک فون رایت کامینیکتور به عنوان یک تلفن هوشمند در مجله ها دیده شد.

در اواخر سال ۱۹۹۰، بسیاری از دارندگان تلفن های همراه یک وسیله جداگانهٔ پی دی آ را با خود حمل می کردند که نسخه های اولیهٔ سیستم عامل هایی شامل پالم او اس، بلک بری او اس یا ویندوز سی ایآی پی سیدر آن ها اجرا می شد. این سیستم عامل ها سپس به سیستم عامل های همراه تبدیل شدند. در سال ۱۹۹۶، شرکت نوکیا، نوکیا ۴۰۰۰ را عرضه کرد که یک پی دی آ بر مبنایسیستم عاملجیو ورژن ۳٫۰ از جئو وورکس را با یک تلفن همراه دیجیتال بر پایهٔ نوکیا ۲۱۱۰ تلفیق می کرد. هر دو وسیله توسط یک لولا به یکدیگر متصل شده بودند که تحت عنوان کلامشیل دیزاین شناخته می شد. به هنگام بازکردن وسیله، صفحه نمایش در بالای سطح درونی و یکصفحه کلیدفیزیکی کیوورتی در پایین وجود داشت.

برنامه ریز، شخصیپست الکترونیکی، تقویم، دفترچه آدرس، ماشین حساب، دفترچه یادداشت و جستجوگر وب متنی و نیز توانایی ارسال و دریافت فکس ها را ارائه داد. زمانی که برنامه ریز شخصی بسته می شد. این وسیله به عنوان یک تلفن همراه دیجیتال قابل استفاده بود.

در ژوئن ۱۹۹۹، کوالکام یک تلفن هوشمند <<سی دی ام آ دیجیتالپی سیاس>> دارای پی دی اف یکپارچه و قابلیت اتصال به اینترنت ارائه کرد که تحت عنوان تلفن هوشمند پی دی کیو شناخته می شد.

در اوایل سال ۲۰۰۰، اریکسون آر ۳۸۰ توسط ارتباطات سیار اریکسون عرضه شد و اولین دستگاهی بود که به عنوان تلفن هوشمند در معرض فروش گذاشته شد. این وسیله ویژگی های یک تلفن همراه و یکدستیار دیجیتال شخصی(پی دی آ) را تلفیق کرد و تعداد محدودی جستجوی اینترنتی را پشتیبانی می کرد و نیز دارای یک صفحه نمایش لمسی غیر هادی و با بهره گیری از یک قلم بود در اوایل سال ۲۰۰۱ پالم ال ان سی، کیوکرا ۶۰۳۵ را معرفی کرد که یک پی دی آ با یک تلفن همراه ترکیب کرده و بر مبنای ورژن کار می کرد. این وسیله همچنین تعداد محدود جستجوی اینترنتی را پشتیبانی می کرد.

تلفن های هوشمندقبل از اندروید، آی او اس و بلک بری معمولاً دارای سیستم عامل سیمبین بودند که نخستین بار توسط پیسیون توسعه داده شد. سیمبین تا کیو چهار ۲۰۱۰ رایج ترین سیستم عامل برای تلفن های هوشمند محسوب می شد (ماس آدپشن) به مقبولیت عمومی در ۱۹۹۹ شرکت ژاپنی ان ان تی دوکومو نخستین تلفن های همراه را به منظور دستیابی و مقبولیت عمومی در یک کشور عرضه کرد. این تلفن ها بر مبنای سیستم عامل آی مد کار می کردند که سرعت انتقال داده را تا ۹٫۶ کیلوبیت بر ثانیهافزایش می داد. بر خلاف نسل های آینده سرویس های بدون سیم آی مد به ان ان تی دوکومو از یک سی اچ تی ام ال استفاده می کرد که برخی از جنبه های اچ تی ام ال قبلی را به منظور افزایش سرعت داده، محدود می کرد. قابلیت های محدود، صفحه نمایش های کوچک وپهنای باندمحدود به تلفن ها اجازه می داد تا از سرعت های پایین تر و در دسترس داده استفاده کنند.

پیشرفت آی مد به ان ان تی دوموکو کمک کرد تا تعداد مشترکان را تا پایان سال ۲۰۰۱ به ۴۰ میلیون نفر افزایش دهد. این شرکت به عنوان اولین بازار سرمایه در ژاپن و دومین در جهان رتبه بندی شد. این قدرت در مواجه با پیشرفت SG و تلفن های جدید با شبکه های پیشرفت بدون سیم رو به افول گذاشت.

خارج از ژاپن، تلفن های هوشمند هم چنان، کمیاب بودند. با این وجود در اواسط ۲۰۰۰، وسیله هایی بر مبنای ویندوز موبایل مایکروسافت شروع به جلب توجه بین کاربرانکسب و کاردر آمریکا کردند.

سپس بلک بری به مقبولیت عمومی در آمریکا دست یافت و در سال ۲۰۰۶ کاربران آمریکایی عنوان <<کرک بری>> را به علت ماهیت اعتیادآور این وسیله به آن نسبت دادند. این شرکت در ابتداجی اس امبلک بری ۶۲۱۰ و بلک بری ۶۲۲۰ و بلم بری ۶۲۳۰ را در سال ۲۰۰۳ عرضه کرد.

سیمبین در اواسط تا اواخر ۲۰۰۰ رایج ترین سیستم عامل تلفن های همراه در اروپا بود. در ابتدا دستگاه های سیمبین به نوکیا مشابه با ویندوز موبایل ها و بلک بری بر کسب و کار تمرکز داشت. از سال ۲۰۰۶ به بعد نوکیا به تولید گوشی های هوشمند متمرکز بر سرگرمی پرداخت که با ان سریس به محبوبیت رسید. در آسیا، به استثناء ژاپن، روند مشابه با اروپا بود.

در سال ۲۰۰۷ شرکت اپل آیفون را معرفی کرد که از نخستین تلفن های همراهی بود که از یک رابط لمسی چندگانه استفاده می کرد. به علت استفاده از یکصفحه لمسیبزرگ با ورودی مستقیم انگشت به عنوان ابزار اصلی تعامل به جای قلم، صفحه کلید یا صفحه کلید رایج تلفن های هوشمند در آن زمان، قابل توجه بود و در سال ۲۰۰۸ اولین تلفن همراه با سیستم عامل اندروید تحت عنواناچ تی سیدریم (که به عنوان تی موبایل جی وان نیز شناخته می شد) عرضه شد.

اندروید یک پلت فرممنبع بازمی باشد که توسطاندی رابینپایه گذاری شده و به وسیله گوگل پشتیبانی شد. هرچند مقبولیت اندروید در ابتدا روند آهسته ای داشت اما در سال ۲۰۱۰ مقبولیت عمومی گسترده ای را به خود اختصاص داد و اکنون هردو این پلت فرم ها منجر به سقوط کمپانی های پیشرو مبتکی شدند. به عنوان مثال مایکروسافت شروع به استفاده از یک سیستم عامل جدید در قالبویندوز فونکرد که اکنون سومین سیستم عامل مطرح می باشد. نوکیا سیمبین را رها کرد و به منظور استفاده از ویندوز فون بر روی گوشی های هوشمند خود با مایکروسافت همراه شد؛ و اما دیگر در دسترس نیست

بهترین برند های موبایل هوشمند

کلا بدونیم گوشی چیبود از اول وو چی شد اومدش

های ,تلفن ,یک ,هوشمند ,سال ,ها ,در سال ,های هوشمند ,تلفن های ,سیستم عامل ,پی دی ,تلفن همراه دیجیتال

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


بردبارتهران گــــــرپـس وبلاگ تخصصی مشکلات مامایی و زنان arf.3sot Rise Up کسب و کار اینترنتی مطالب اینترنتی afsaneh1 نرم افزار رایگان خیریه mylimuu
دزدگ